Black cat

The image “http://www.marveldb.co.uk/Images/Character/Black%20Cat/Black%20Cat001.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Ime:Black cat(Crna Mačka)
Pravo ime:Felicia Hardy

Moći:supersnaga,okretnost i psihička snaga
Historija:Kao kćerka nepoznatog kradljivca.Felicia je odlučila nastaviti posao porodice.Pomoću trenonga povećala je svoju snagu,brzinu i okretnost na mutantsku razinu.Također trenirajući judo i razne borbene vještine imala je crne pojase u svakoj borilačkoj vještini.Naučila je osnovne vještine kradljivca kao otvaranje brava i upadanje u sefove.
Black cat je uspjevala prevariti svoje neprijatelje govoreći im da im donosi lošu sreću.Ali ustvari Crna mačka je pripremala razne pljačke i time se obogatila.Jednom,je vidjela Spider-mana kako se bori protiv Sandmana i pritrčala je u pomoć.Zadivljena Peterovom željom da čini dobro Mačka vrlo brzo uvjerava Spider-mana za njenu snagu, oni se udružuju u bore se protiv sila zla,……..a onda se i zaljubljuju.Otkrio joj je i i njegov tajni identitet. Kada je Peter saznao da ona nema super moći prekinuo je njihovo partnerstvo plašeći se da bi joj se moglo nešto desiti.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ea/Black_cat_kiss.jpg/200px-Black_cat_kiss.jpg
Spiderman i Crna Mačka

Povriđena i ljuta, počinje raditi za Kinpina koji joj obećava da će joj pomoću naučnika dati njene supermoći loše sreće ako ona bude obavljala važne poslove. Dobija supermoći i kada shvata  da njene moći loše sreće mogu ubiti Spidermana prekida njihovu vezu i skida svoj kostim.Dugo vremena nije viđena u stripovima. Kasnije se vraća u velikom stilu; dobija svoj vlastiti serijal.Tu se počinje zabavljati sa Flashom Tomphsonom, Peterovom prijatelju iz djetinstva. U Spiderman stripovima se vraća kada Petera ganja dr. Smithe, lovac na pauke. Ima važnu ulogu u Spiderman serijalu: ,,Maximum Carnage” gdje se udružuje sa nekoličinom superheroja i anti-herojem Venomom da bi pobijedili Carnageovu ludu Bandu.
http://www.samruby.com/SpectacularE/SpectacularSpider-Man201_small.jpgMačka u ,,Maximum Carnage” serijalu

3 komentara

Komentariši