Rogue

Rogue (čita se roug)

Odgoajana od njene tetke Carrie poslije tragedije koja je obuhvatila njene roditelje, mlada Anna Marie je pobjegla od kuće i primili su je Mystique i Destiny (Irene Adler), koje je Rogue počela smatrati pravim roditeljima. Rogue-ine mutantske moći su najprije manifestirale u njenim ranim teenagerskim godinama kada je poljubila Cody Robbinsa. Njen um se napunio njegovim sjećanjima, a on je pao u trajnu komu. Eventuelno shvativši da više nikada ne može sigurno živjeti među normalnim ljudima, Rogue je počela sudjelovat u zlim pokušajima svoje maćehe I udružila se Mystique-ino terorističko ˝Bratstvo zlih mutanata˝. Na svojoj prvoj misiji, neiskusna Rogue susrela se sa Ms. Marvel (Carol Danvers) i trajno je upila je njenu memoriju i moći,ukljućujući super-snagu i letenje.

http://image.comicvine.com/uploads/item/22000/21561/25835-ms-marvel_400.jpg

Zbog nedostatka kontrole Rogue se okrenula neprijateljima, X-Menima. Ubjeđen u njenu iskrenost Profesor Xavier ju je primio u tim; međutim, ostali X-Meni nisu imali povjerenja u nju dok nije riskirala svoj vlastiti život da spasi Wolverine-ovu zaručnicu Mariko Yashida. Rogue i Gambit zaljubili su se jedno u drugo unatoč tome što ga ona nije smijela dotaći. Njih dvoje formiralo je splinter grupu sa još četiri X-Mena u potrazi za Destiny’s diaries, što je predvidilo budućnost mutantske vrste. Na njihovoj potrazi Rogue i Gambit oslobođeni su svojih moći i iskoristili su priliku da provodi život kao normalni ljudi u Californiji. Uskoro su se morali vratiti pomoći X-Menima u borbi protiv mutanta Elias Bogana. Kako su im se vratile moći, Rogue je krenula na potragu da otkrije svoju prošlost. Ubrzo, žena zvana Blindspot otkrila je svoju djeljenu prošlost sa Rogue. Blindspot je jedina koja može dotaći Rogue zbog slične prirode njihovih moći. Kasnije, Mystique je porazila i zarobila Rogue i Sunfire-a. Tamo je Sunfire nagovorio Rogue da upije ono što je ostalo od njegove moći. Tako ih je ona upila, možda i trajno.

http://www.marvel.com/universe3zx/images/thumb/2/23/Rogue01.jpg/200px-Rogue01.jpg

U doba Apocalypse-a Gambit je pretvoren u jednog od njegovih konjanika. Rogue je odbila priznati da je njena ljubav prešla na zlu stranu i nakon nekoliko pokušaja bivšeg Gambita da je ubije ona je to prihvatila. Uskoro mutant zvan Pandemic zarazio je Rogue sa virusom da bi joj oteo moć, ali su ga pobijedili X-Meni. Zbog Rogue-inog teškog stanja morali su je poslati na Cable-ov otok zvan Providence. U međuvremenu otok je dobio prijetnju, Hecatomb. X-Meni I Cable nisu ga mogli poraziti, pa su probudili Rogue iz kome. Ona  je lagano pobijedila vanzemaljca upijajući njegovu memoriju i moći. Iako su pobijedili sada izgleda da ima glad da upija ljude oko nje.

1 komentar

Komentariši